25
Views

Tăcerea îşi are vremea ei, şi vorbirea îşi are vremea ei … orice lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui, spunea înţeleptul Solomon. Acest text te duce inevitabil cu gândul la relaţionare şi comunicare, şi la aplicarea lui în acest domeniu. Te-ai gândit vreodată la importanţa sau semnificaţia, tăcerii sau a vorbirii? Te-ai gândit la ce transmiţi atunci când taci? Mai au toate astea relevanţă astăzi?

Dintre toate modurile de comunicare, comunicarea nonverbală pare cea mai la îndemână, este des utilizată de oricine, oriunde şi oricând. Învăţăm să ne cunoaştem pe noi şi pe ceilalţi apelând, în primul rând, la acest tip de comunicare, aparent banal. Am ales comunicarea nonverbală  pentru că e posibilă pe orice plan, de fiecare dată altfel, descoperind noi şi noi laturi.

Ca să comunicăm nonverbal nu ne trebuie prea mult efort, pentru că, într-un fel, e parte din noi. Fiecare are în sine un bagaj de gesturi şi mişcări semnificative. Fiecare cunoaştem anumite norme nescrise de comportament. În viaţa de zi cu zi atitudinile influenţează în mod direct comportamentul oamenilor. › citește în continuareComunicarea nonverbală (Alina Savu Mîndreanu, Revista Re:spiro)

| Generale, Respiro |
Despre autor
-