45
Views

Buzau_2Joi 7 februarie 2013 s-a deschis în Buzău, pe strada Libertăţii nr.1 (Zona Haşdeu) o altfel de Librărie. Vă prezentăm în continuare câteva impresii de la acest inedit eveniment. Spunem inedit deoarece este prima acţiune privată de acest gen. Sub imperiul plin de speranţă al acestor cuvinte putem începe descrierea evenimentului ce a avut loc la Buzău, joi 7 februarie 2013. Mai precis, în această dată a fost relansată Librăria creştină ”Gabriela” şi Sola Scriptura din oraşul Buzău.

Deşi la sfârşitul anului 2012 nu se întrevedea nici o speranţă pentru continuarea activităţii unei librărării creştine şi a departamentului Sola Scriptura din Buzău, iată că Dumnezeu din imposibil a făcut ceva cu putinţă.

La iniţiativa particulară a unor oameni (familia Turturică) ce au avut pe inimă lucrarea aceasta, astăzi am asistat la deschiderea oficială a librăriei „Gabriela” şi a centrului Sola Scriptura, ce va funcţiona în acelaşi sediu, pe str. Libertăţii nr.1 (zona colegiului Haşdeu).

La acest eveniment au fost prezenţi atât oameni de seamă din spaţiul public buzoian , reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Judeţean Buzău. dar şi din zona culturală şi religioasă, numărul lor ridicându-se la 55-60 de persoane.

Amintim prezenţa pastorului Dorin Albu, responsabil lucrarea personală la nivelul Conferinţei Muntenia şi a pastorului Mihai Marian, responsabil departament Sola Scriptura Bucureşti. În alocuţiunea dânşilor au accentuat importanţa lucrării prin carte spirituală, dar şi un istoric al înfiinţării şi dezvoltării departamentului Sola Scriptura.

La eveniment au participat pe lângă pastorii din Buzău, care au pe inimă această lucrare şi dr.preot Paul Negoiţă, directorul şcolii postliceale Buzău, care a apreciat, în cuvântarea sa, curajul familiei Ionel şi Adrian Turturică şi Liviu Todirică, ginerele dumnealui, de a penetra zona buzoiană cu literatură creştină, într-un timp al tehnologiei avansate, când oamenii nu mai citesc, ceea ce pentru alţii înseamnă eşec, pentru ei a fost un stimulent.

Pastorul Baptist Daniel Cocoş, prezent la eveniment, a atins sufletul celor prezenţi apreciind unitatea în lucrurile bune şi spirituale care poate fi generată între creştini prin această librărie şi departamentul Sola Scriptura.

Scriitorul Peneş Nicolae,un bun prieten al familiei Turturică a descris în cuvinte foarte frumoase această iniţiativă.

A urmat un scurt devoţional prezentat de Pastorul Romică Sîrbu, Directorul departamentului Educaţie din cadrul Uniunii Adventiste Române, care s-a axat atât pe numele acestei librării („Gabriela”) făcând foarte frumos asocierea cu mesagerul Cerului, Îngerul Gabriel(Gavril), cât şi pe lucrarea care o va face Domnul prin această Librărie.

Evenimentul s-a încheiat printr-o rugăciune de dedicare a acestui centru lui Dumnezeu înălţată la tronul Său de pastorul Daniel Bugean şi cu o masă servită la restaurantul vegetarian, New Life, din Buzău.

De menţionat este faptul că librăria ”Gabriela” va funcţiona după un regim privat, cărţile achiziţionate provenind de la edituri şi tipografii creştine, de la acei scriitori care au aşternut pe hârtie gânduri morale, sănătoase şi nu în ultimul rând, conforme cu voia lui Dumnezeu exprimată în Sfânta Scriptură. De asemenea, nu vor lipsi din librărie cărţile scrise de Ellen Gould White.

Astfel, credincioşii din Judeţul Buzău au scăpat de cheltuieli (chirie, întreţinere, salarii, etc.), rămânându-le numai faptul să împrăştie formulare pentru înscrierea cursanţilor la Institutul Sola Scriptura.

Domnul să binecuvinteze această frumoasă iniţiativă şi EL să ajute ca această realizare să fie un bun exemplu şi pentru alte persoane dornice să răspândească Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, într-o vreme când foarte multe librării Sola Scriptura se închid. El ne asigură că, dacă ne vom pune ţinte înalte, cu ajutorul Său le vom aduce la îndeplinire.Şi El să ne ajute pe fiecare să facem totul pentru a încheia cât mai repede răspândirea evangheliei, grăbind astfel revenirea Domnului nostru Isus Hristos, Amin!

A consemnat Ionel T.
Responsabil Dep.Comunicaţii Buzău ,,Bethel”

 

Librăria „Gabriela” – Centru „Sola Scriptura” Buzău

Despre autor
-