31
Views

Este o rugăciune a credinței care stăruie în mintea mea de mai multă vreme. Este un vis care poate deveni realitate. Un centru, peste pragul căruia, vor trece doar cei care vor să studieze, cei care sunt interesați, care caută cărți, cu tematică religioasă.

Din 2007, la Vaslui am deschis filiala Sola Scriptura, pentru județul nostru. A fost prima filială deschisă în Conferința Moldova cu scopul de a gestiona cursanții care s-au înscris pentru studii Biblice. După Vaslui s-au deschis filiale și în celelalte județe din Conferința Moldova.  Chiar am fost entuziasmați când am văzut interesul celor care doreau studiile Biblice. Putem vorbi de circa 650 de persoane înscrise la diferite cursuri. Unii dintre ei sunt chiar foarte studioși,  de nota 10, la majoritatea testelor.

Sediul Sola Scriptura este la Biserica noastră, Vaslui Maranatha (http://vasluimarantha.adventist.ro) și din cauza prejudecăților mulți din cursanți și-ar dori întâlniri de studiu într-o locație neutră, care să le ofere posibilitatea de a pune întrebările lor.  În urma întâlnirilor Sola Scriptura avute la nivel național, se dovedește că LIBRĂRIA SOLA SCRIPTURA, este modalitatea noastră de a ieși în afara zidurilor Bisericii, și de a intra în contact cu cei care citesc sau care studiază cursurile noastre.

Cum să facem aceasta ? O rugăciune lăuntrică îmi stăruie în minte: Doamne, vreau o Librărie Sola Scriptura în Vaslui !

                O Librărie Sola, implică chirie pentru un spațiu, care ajunge la 500 euro/lună afară de cheltuielile de întreținere a spațiului (curent, căldură, apă). Real vorbind, la posibilitățile noastre locale cel mai potrivit cuvânt este: IMPOSIBIL.  Bisericii din Vaslui chiar îi este imposibil pentrucă este o comunitate de 75 de membri care sunt răspândiți prin alte 8 localități, unii chiar la 50 km, local fiind doar de 45 mambri, unii cu familii împărțite din punct de vedere religios. Știu că pentru Domnul nimic nu este imposibil. Când posibilitățile noastre se termină ale Domnului abia încep (așa zice Domnul prin Cuvântul inspirației).

Dumnezeu vrea să facă aceasta, dar prin mine și prin tine învățându-ne lecțiile credinței atât pe dăruitor cât și pe lucrător, și aceasta chiar acum când cuvântul de ordine este “criză”. Dumnezeu toarnă beșug de binecuvântare, pentru că El are de unde iar soluția Lui ca noi să ieșim din criză este tocmai dăruirea, sacrificiul. Vreți să verificați ? Poate că tu și eu suntem un răspuns la rugăciunea credinței: Doamne, vreau o Librărie Sola Scriptura în Vaslui !

Pastor Profir Eugen,

telefon mobil:  0745 650 514

telefon fix: 0235 360 576

E-mail: eugenprofir@adventist.ro

„Doamne, vreau o LIBRĂRIE Sola Scriptura în Vaslui”

Despre autor
-