11
Views

“Iosif i-a lasat haina in mana, si a fugit afara din casa.” Traim un timp cand asemenea scene par ar fi din alta lume a civilizatiei omului pe acest pamant.

Si totusi, nu toata lumea este stricata sau savant spus, nu accepta toleranta in nici o porunca a Decalogului, ci, in sfintenie, curaj si in curatenie fata de omul sau femeia create de Dumnezeu, nici porunca a saptea nu face o regula aparte. Ca Isus iarta un pacatos, indiferent ce porunca a calcat, daca marturiseste pacatul El, care sa jertfit pentru noi, ne iarta, dar, raman cicatricele, cum a ramas si la Isus, dar, este o deosebire mare: “El sa jertfit pentru noi, fiind fara pacat, iar noi am pacatuit, deci, sangele Lui, ne iarta.” Cicatricea mea nu seamana cu a Lui, sa fie clar. Pe El L-au osandit altii la moarte pentru vina mea si a ta, caci El a fost, este si va fi, fara pacat, dar fapta savarsita de mine, este a mea, nu este a Lui, si cu toate acestea, el a iertat pacatul meu si al tau.

Porunca a saptea, multe biserici au scos-o din decalog ca fiind mai mult sau mai putin, un joc de libertate si ingaduinta, mai degraba pentru generatia tineretului din zilele noastre. Toleranta de interpretare a poruncii a saptea, scoate in evidenta pervertirea fiintei umane la toate nivelurile, si mai ales in adolescenta. Ce te face sa crezi ca, exista totusi familii care dau o mare atentie, acestei porunci Divine, caci aceste familii au inteles ca trupul este un templu, ce trebuie umplut cu Duhul Sfant. Dar daca acest templu este scaldat in pacat si moarte, ma intreb, mai am curajul sa stau in fata Marelui Eu Sant ? Sau scos teorii noi pentru viata adolescentului si tanarului din zilele noastre de azi, si sau ajuns la concluzii bizare, trunchiate, renuntand chiar la principiul ca, d-le azi nu mai e ca ieri. Am evoluat in prostie, ne place limba ademenitoare a femeii de azi, ea insasi fiind o zeita buna la toate. Ea se face frumoasa, pleoapele ei spun, vino dupa mine, si fara sa vrei, cazi in cursa ei. Picioarele ei alearga sa te caute, si cand te-a gasit, lanturi fermecatoare de dragoste te leaga de trupul ei sumar imbracat, zicand :”Eram datoare cu o jertfa de multamire, azi mi-am implinit juruintele.” Betia dasfranarii din zilele noastre este fara margini.

Tinere, baiat sau fata, pastreaza curatenia trupului tau in fiecare clipa, ca sa fii binecuvantat de Dumnezeu, si nu te lasa dus de vrajitoriile sentimentale ale acestui veac al desfranarilor totale, caci si acestea vor avea intr-o buna zi, un capat de drum. Asculta glasul parintilor tai, inchide pornografia de pe computerul tau, ia-ti timp sa citesti Biblia, si cauta sa cladesti pe o temelie sanatoasa si statornica, adica pe Hristos, Stanca Veacurilor. Lasa bucuria de o clipa si vino la apa de viata, la izvorul de apa dulce si binecuvatat ai Adevarului Evangheliei. Daca vei da ascultare Marelui Eu Sant, vei fi un biruitor al Neamurilor in vecii vecilor, si bucuria ta si a parintilor tai, va fi continua si definitorie, in veci Amin!

Arch. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., USA.

Cronica Ideilor: Nu te pune cu femeia!

Despre autor
-