30
Views

Dati click pe imagine pentru a o mari.

Motto: “Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur”- arh. Gheorghe Petrescu

Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, SUA.

“Lot a iesit, si a vorbit cu ginerii sai, care luasera pe fetele lui: ”Sculati-va,” a zis el, “iesiti din locul acesta; caci Domnul are sa nimiceasca cetatea.” Dar ginerii lui credeau ca glumeste.” Genesa 19,14. “Strigatul impotriva Sodomei si Gomorei s-a marit, si pacatul lor intr-adevar este nespus de greu”.

Acest personaj al Vechiului Testament, Lot, este tipic in secolul in care traim. Istoria se repeata, iar semnalele Celei de a doua veniri a lui Isus pe nori a doua oara, sant multiple, ca Judecator, nu ca Mantuitor, bat la casele noastre din lut, lemn, piatra, caramida arsa, metal, sticla de inalta rezistenta, aluminiu, si lista continua. Sodoma si Gomora, au fost doua orase culturale de inalta tinuta la acea vreme. Lot, alesese acea zona a, campiei Iordanului, plina de verdeata si bine udata, de ape curate si limpezi ca cristalul. Aici, pe acest pamant, s-au proiectat si construit aceste doua cetati, pe numele lor, Sodoma si Gomora. Populatia Sodomei si a Gomorei era aproximativ de 600000 de suflete, iar rautatea si comportamentul lor, era atat de mare ca, a ajuns pana in locurile ceresti, la Dumnezeu. Avraam a cautat sa medieze pentru Lot, familia lui si cele doua cetati, dar nu a reusit, deoarece din 600000 de suflete, numai “trei”, au scapat.

Ca si Lot, superficialitatea credintei noastre, creste de la o zi la alta, si ne ducem viata spirituala, imbracandu-ne in mantaua vietii moderne. Nu mai avem acea forta de convingere spirituala, data de Isus noua, odata, nici pentru rudele noastre apropiate. Le spunem ca vine Isus, adica focul cel vesnic si, parca vorbim singuri. Nu mai reusim sa spunem la cineva despre Isus si venirea Sa, caci nu avem timp. Pe de alta parte, pare a fi, ce spunem noi despre Evanghelie, pentru cei din casele noastre, basme, povesti din alta lume. Ne i-au drept fanatici ai religiei si ai noii mentalitati in cele spirituale. Nu mai este de actualitate, crezul de altadata, deoarece, a aparut toleranta, si protectia greselii si a pacatului. Oare nu glumim noi ca Lot pe vremuri? Mai avem credibilitatea de advent al celei de a doua veniri a lui Isus pe nori, in a marturisi pe El, in Duh si in Adevar?

Sotia lui Lot, nu a rezistat in a parasi, nepotii, copiii, casa cu piscina exterioara si interioara, capitonata cu lemn, pardosita cu piatra, mozaic sau lemn in nuante tonale de te miri ca, nu a avut oare, dreptate doamna, Lot, cand s-a uitat inapoi la toate aceste minuni ale muncii ei de o viata intreaga pe acest pamant si acum, sa paraseasca casa ei plina de copii si nepoti? I-a fost foarte greu, si s-a intors pentru o clipa, si acea clipa, i-a fost fatala. A ramas ca un stalp de sare in amintirea veacurilor. Vrei sa fii si tu  ca doamna Lot, o epava vesnica sau vrei sa fii, salvat sau salvata pentru vesnicii? Amin!

Cronica Ideilor: Glumetul Lot

| Cronica Ideilor |
Despre autor
-