Fecioria curata a lui Iosif: mai are ea valoare in lumea adventa moderna?
Motto: “Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur”- arh. Gheorghe Petrescu.
Autori: arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, USA.
Sponsor: Adrian Dobrovolschi.
Traim timpuri profetice cu evenimente ce se petrec sub ochii nostri. Totul este pe fata si nu mai ai cuvinte sau texte de acoperire a pacatului in ansamblul sau. Creatorul va lasa pe Satan si pe adeptii lui, sa se condamne singuri sub povara Adevarului. Si porunca a saptea se va lua in calcul, cu adevarul trait in curatenie sau, cu viata frivola si pacatoasa traita, a multora dintre noi, scaldata in poftele firii pamantesti. Fiecare are dreptul sa aleaga ce vrea de la aceasta viata, dar la marea judecata, toti vom raspunde de viata noastra personala, fie curata, fie murdara. Timpul acela va veni in curand.
Fecioria lui Iosif o stim cu totii, numai ca intretinerea ei la adevarata valoare, lasa de dorit. Au aparut concepte ce nu au nimic comun cu adevarul. Porunca a saptea, are azi, in societatea noua, a accelaratiei globalizarii mondiale, noi conotatii speciale, iesite din trairi si simtiri ce au fost odata pe pamant, capete de avertizment si reflexive. Numai ca, omul si femeia, au ales alte cai si drumuri, ce nu au nimic comun cu, viata traita in armonie, cu poruncile scrise cu degetul lui Dumnezeu pe, cele doua table de piatra, la muntele Sinai. Am evoluat in toate dar, am facut din acest decalog al celor 10 porunci, propria noastra strategie de ascultare fata de Dumnezeu, fara a tine seama ca santem mici in fata marelui Eu Sant. Si de aici noile schimbari, in a pazi porunca a saptea.
Nu mai santem in antichitate, evul mediu, renastere, si lista continua. Astazi fata si baiatul inca din adolescenta invata sexul programat fara sentiment. Se vrea numai o satisfactie de suprafata, fara iubire adevarata. Saptamana aceasta ai un nou partener/a, iar restul de saptamana viitor, alt partener/a, ca asa cere societatea de consum actuala plina cu de toate. Vrei nu vrei, tanarul/a, intra fara sa stie untr-un joc murdar si continuu in detrimentul unei vieti curate si cu sentimente bazate pe adevar si speranta. Nu mai exista acea rusine in comportament, discutii, tatoneri, invatate in cei sapte ani de acasa. Cuvantul mama nu mai exista in sufletul fraged de copil abandonat pentru un pumn de dolari, iar tatal de multe ori, nu se stie cine e. Si de aici citadela sfaramata a familiei.
Iosif a nimerit in cea mai inalta sacietate a Orientului Antic. Numai ca ce a invatat de la parintii lui, a ramas adanc sapat in mintea si inima lui de adolescent curat al unui imperiu de civilizatie si cultura ce a ramas pana in zilele noastre moderne. Mai are valoare in lumea adventa moderna, pazirea poruncii a saptea? Cei mai putini spun ca da, dar cei mai multi spun, nu. Fiecare, la a doua venire a lui Isus, va raspunde. Amin!