26
Views

Intr-o atmosfera de sarbatoare, sambata 14 martie, s-a desfasurat  Festivalul exploratorilor din judetul Constanta.  Cei 73 de exploratori impartiti in 11 grupe au fost asteptati de gazda acestui eveniment – Biserica Adventista Viile Noi – pentru a le aminti celor prezenti prin activitatile si prezentarile lor, de momentul mult asteptat si de tema festivalului: EL VINE IAR!

Momentul de deschidere a fost prezentat de liderul instructorilor de exploratori din judetul Constanta – Jan Chirila care i-a intampinat  pe exploratori cu salutul specific: Pentru Domnul!, acestia raspunzandu-i cu disciplina specifică. Gata oricand! Apoi, cu multa solemnitate, toti exploratorii au intonat imnul exploratorilor – Suntem uniti!

Invitatul special al acestei editii a Festivalului exploratorilor a fost pastorul Calota Ionel, delegatul Conferintei Muntenia. Cunoscut de copii mai mult din taberele desfasurate in  natura, iar de cei mai mari ca Director Asistent pentru exploratori din cadrul Conferintei Muntenia, el le-a indreptat atentia, ca un explorator asteptator, asupra fagaduintei crestine regasite in ultimele pagini ale Bibliei – Iata, Eu vin curand! (Apocalipsa 22:12)

Dupa cele doua ceasuri de cantece, concursuri, activitati individuale si de grup, la incheiere pastorul bisericii Viile Noi, Georgescu Robert, lider de tineret in judetul Constanta a cerut calauzirea si binecuvantarea lui Dumnezeu asupra tuturor celor prezenti.

La plecare, exploratorii grupei „Diamantul” din comunitatea Viile Noi au oferit fagaduite realizate cu multa migala si dibacie tuturor participantilor la festival. De asemenea, grupa de exploratori „Scoica” din biserica Speranta, alegand o modalitate inedita de a ne bucura, a impartit celor prezenti creatii naturale, foarte cunoscute – simplele scoici – amintindu-le de mainile curate si iscusite ale Celui mai mare EXPLORATOR – ISUS.

Georgescu Robert, pastor
Biserica Adventista Viile Noi
Organizator Festival

Festivalul exploratorilor din judetul Constanta

Despre autor
-