21
Views

In Valea Jiului traim noi experiente minunate cu Dumnezeu. Grupa de aici care se intalneste sabat de sabat a ajuns la 15 persoane. Mai mult decat atat misionarul nostru Cornel Calin a trait o experienta unica cu Dumnezeu. De doua luni de zile face studiu biblic cu o familie care are 3 copii. Tatal copiilor a lucrat pana acum doi ani ca alpinist la antene de telefonie mobila. Asta pana cand intr-o a cazut in gol de la 10 metri si si-a rupt amandoua picioarele, ceea ce l-a determinat sa stea acasa doi ani zile. Florin, tatal copiilor fiind singura sursa de venit, situatia lor financiara a ajuns critica. Acum s-a vindecat si a inceput sa isi caute de lucru. Dar pentru ca el a acceptat sabatul ca zi de odihna, nu isi gaseste de lucru. Sunt zile in care nu are ce sa puna pe masa copiilor.

Intr-o zi, in timp ce misionarul nostru era la aceasta familie, au venit cei la de antene de telefonie sa il cheme pe Florin la lucru, sa il angajeze din nou. Oferta de salariu era foarte mare, 3 200 lei/lunar. A refuzat pe loc, pentru ca nu avea sabatul liber. Intre timp au venit si niste  Martori ai lui Iehova si i-au propus un loc de munca, dar fara sabat liber si cu conditia sa mearga la ei la biserica. A refuzat si de data aceasta.

Intre timp, un frate adventist din Spania afla de aceasta familie si doreste sa o ajute cu 200 de euro pe care urma sa ii folosim cumparand alimente pentru familia lui Florin.

Situatia financiara se inrautatea din ce in ce mai mult, pana intr-o zi de vineri, cand la ora 8 dimineata, Florin primeste acasa o citatie de la primarie,  ca daca pana la ora 12 in acea zi, nu va plati 800 de lei (chiria locuintei), va fi evacuat cu forta din casa. In acel moment, stiind ca nu are nici un ban, fara sa poata apela la cineva, cu gandul va fi scos in strada, se hotaraste sa se sinucida. Nu spune la nimeni gandul acesta, isi ia o franghie si pleaca spre padure.

In acelasi timp, misionarul nostru Cornel Calin, simte un indemn sa mearga la izvor sa isi ia apa. Poteca care ducea la izvor, era aceiasi poteca pe care mergea Florin la moarte. Cornel venea cu apa, Florin mergea sa se spanzure. Cei doi se intalnesc si incepe un dialog:

Cornel: Unde mergi Florin la ora ( era aproape 9 dimineata) asta in padure?

Florin: astept pe cineva care mi-a promis ceva de munca, si trebuie sa il astept mai sus…..

In timp ce Cornel il asculta, a simtit o instintare din partea lui Dumnezeu, ca Florin il minte si ca defapt merge sa se spanzure.

Cornel: Florin, tu ma minti pe mine acum, Dumnezeu mi-a descoperit chiar acum ca tu mergi sa te spanzuri.

Florin: (speriat si tulburat) …de unde stii? cum ti-a spus Dumnezeu? nu stie nimeni, nu am spus la nimeni lucrul acesta

Dupa ce Florin i-a povestit ca este motivul pentru ca a dorit sa se spanzure, Cornel i-a spus:

– Florin, nimeni nu te-a oprit sa mergi sa muncesti in sabat; puteai castiga 3 200 de lei lunar, dar ai refuzat pentru ca ai vrut sa asculti de Dumnezeu. De ce atunci vrei sa iti iei viata? Ce ar fi facut cele 3 fetite fara tine?

In final cei doi s-au intors acasa si sau rugat ca Domnul sa rezolve problema cu cei 800 de lei pentru chiria la primarie si sa nu fie evacuati.

Intre timp, la ora 10 ajunge Sami in vizita la Cornel, impreuna cu cei 200 de euro pe care i-a primit de la un frate din Spania, in urma cu o saptamana, special pentru Florin. Sami nu stia nimic din ceea ce s-a intamplat. Dupa ce a aflat, impreuna cu Cornel l-a vizitat pe Florin. Cand

Florin a aflat ca Dumnezeu trimisese 200 de euro, adica exact 800 de lei special pentru el si ca banii acestia au ajuns exact in ultima clipa, cand avea nevoie de ei, a inceput sa planga ca un copil.

Situatia financiara a familiei lui Florin se inrautatea din nou din zi in zi. Ajuns iarasi la limita existentei, Florin accepta sa munceasca in Sabat, ca ingrijitor la vaci. Primeste o suma de bani in avans, urmand ca peste cateva zile sa inceapa munca.

Insa Dumnezeu nu l-a lasat sa munceasca in sabat. Dupa ce a primit avansul de bani, in noaptea aceea Florin a avut un vis. Se facea ca ingrijea vacile. Insa vacile au inceput sa fuga de el si sa se arunce toate intr-o prapastie. Speriat de paguba, Florin alege in vis sa se arunce si el dupa vaci. Insa in ultima  clipa ii apare un inger de lumina pe marginea prapastiei care invarteste o sabei in cerc. Ingerul ii spune: UNDE TE DUCI NEBUNELE??

In momentul acela Florin se trezeste. Dimineata il cauta pe Cornel ca sa se roage pentru el si ia decizia de a renunta la a mai merge ingrijitor la vaci, si inapoiaza banii lauti in avans.

Florin participa cu familia lui in sabat la serviciile de inchinare si la grupa de studiu biblic. Are nevoie de sustinere in rugaciune sa isi poata gasi un loc de munca cu sabatul liber pentru as putea intretine familia.

Maranatha Romania

www.maranatharomania.ro

 

Tatal a 3 copii salvat de la moarte de misionarul Maranatha Romania

Despre autor
-