25
Views

Proiectul misionar al verii

Într-o vară, în timpul reformațiunii, peste patru zeci de studenți au mers din Germania până în Elveția pentru a face colportaj. Pretutindeni ei au trezit interesul oamenilor, au fost organizate biserici, iar Reforma a înaintat. Reformatorul Zwingli, scriindu-i lui Luther, spunea: “Dacă mi-ai mai putea trimite o sută de studenți ca aceștia anul viitor, am putea aprinde munții Elveției.”

Proiectul misionar Student Valdenz s-a născut în 2009, ca urmare a ascultării sfatului inspirat din Evanghelizarea prin literatură: “Învățați-i, învățați-i, învățați-i pe tineri să se dedice slujirii…Domnul îi cheamă pe tineri să se înroleze voluntar, ca să ducă adevărul lumii…Educația dobândită prin lucrarea de colportaj poate fi pe drept numită educația cea mai înaltă.” Pag. 20, 31. Proiecte similare se desfasoară de mulți ani în tări ca: Filipine, SUA, Canada, Brazilia, etc. Exemplul lor a fost deasemenea inspirator pentru noi.

Proiectul a fost o adevarată binecuvantare, atât pentru cei 40 de studenți și 15 colportori implicați, cât și pentru miile de bucureșteni care au beneficiat de serviciile oferite de „valdenzi”(măsurarea tensiunii arteriale și a procentului de grăsime din organism), de amabilitatea, zâmbetul și prezentarea convingătoare a cărților editurii Viață și Sănătate.

Citește acum câteva din mărturiile tinerilor implicați:

„Nu voi regreta niciodată că am luat decizia de a mă înscrie în acest proiect, deoarece a fost o experienţă minunată. În afară de faptul că mi-am făcut noi prieteni, prietenia mea cu Isus e altfel. Experienţele pe care le-am trăit mi-au întărit credinţa şi am simţit că iubirea lui Dumnezeu a dat caracterului meu acele atingeri modelatoare de care aveam nevoie”

„În urma proiectului am înteles că o carte poate determina mari transformări în viața unui om și că trebuie să valorific orice ocazie care se ivește pentru că prima întâlnire cu o persoană poate fi și ultima.”

„În cadrul acestui proiect am învățat că în fiecare dimineață trebuie să ne consacrăm lui Dumnezeu, să trăim o adevărată viață de comuniune cu El, pentru a avea izbandă în lucrarea cu oamenii.”

„Mă bucur mult că  Dumnezeu mi-a oferit această ocazie de a participa la acest proiect și am putut fi o unealtă în mainile Lui. Chiar dacă programul a fost foarte solicitant, s-a meritat. Nu știu dacă există bucurie mai mare pe pamânt decât aceea de a vedea un om care cumpără o carte spirituală sau setul de cărți profetice. Vedem cu ochii noștri cum Dumnezeu lucrează la inima omului și ne rugăm pentru aceasta.”

Zece standuri de sănătate în luna iulie și alte zece în luna august au fost adevărate oaze la care veneau și reveneau oameni deloc rezervați în a-și exprima încântarea și bucuria că mai există așa tineri cuminți și frumoși care să lucreze în folosul semenilor.

Pentru că a fost un succes răsunător, anul acesta proiectul Student Valdenz va avea o amploare mai mare. Credem că cei o sută de tineri care vor fi implicați în București, Cluj- Napoca și pe litoral vor avea un impact mai mare asupra societații iar Dumnezeu își va manifesta puterea acum în plină criză.

„Via este mare, iar Domnul cheamă lucrători. Nu îngăduiți nici unui lucru să vă rețină din lucrarea pentru salvarea de suflete. Colportajul constituie una dintre căile cele mai cu succes de a salva suflete. Nu vreți să încercați?”Evanghelizarea prin literatură, pag. 34

Pentru înscriere și detalii despre proiectul din această vară accesează site-ul: www.studentvaldenz.ro sau apelează la numărul de telefon 0740169056.

Puteti urmari un video clip cu prezentarea proiectului aici:

(adresa clipului la Youtube este http://www.youtube.com/watch?v=8e41Yq4z55g)

Avem nevoie de rugăciunile și susținerea voastră.

Proiectul misionar al verii – studentvaldenz.ro

About The Author
-