37
Views

Oratorium este un curs de maiestrie, de 7 zile, pentru orchestra si cor, care ofera un model de excelenta in cantat, tinerilor muzicieni profesionisti romani, prin repetitii si concerte conduse de profesionisti de talie internationala, intr-o atmosfera pozitiva si creativa. In timpul pregatirii oratoriului Creatiunea de Haydn, participantii vor fi ajutati sa creeze o punte intre credinta crestina si cariera lor. Proiectul se va desfasura intre 19 si 26 iulie. Vor fi implicati aproximativ 100 de muzicieni profesionisti, intre varstele de 22 si 30 ani. Timp de cinci zile vom pregati Creatiunea de Haydn, pentru cor, orchestra si solisti, in Cluj-Napoca, dupa care vor urma 3 concerte: in Cluj, Brasov si Sibiu.

Participantii vor lucra alaturi de o echipa de muzicieni din mai multe tari.

Dirijorul va fi Richard Westerfield, fost dirijor asociat al lui Seiji Ozawa la Boston Symphony Orchestra. Solistii vor fi Ileana Tonca, Timothy Bentch si Kovacs Istvan, nume bine cunoscute pe scenele europene.
Prim-violonistul va fi David Danels, concert-maestru la Filarmonia din Praga.
Prim-violista va fi Ellen Rose, care din 1980 este prim-violista Orchestrei Simfonice din Dallas, Texas.
Prim contrabasistul va fi Christof Metz, un liber-profesionist neamt de inalta tinuta.
Prim cornista va fi Irena-Marie Rieband, cornista principala la orchestra din Sudecka, Polonia.

Pregatirea muzicala a oratoriului va fi insotita de o studiere a fundamentelor creativitatii din perspectiva biblica, precum si alte prezentari si dezbateri pe teme specifice muzicienilor.

Mai multe detalii gasiti pe www.oratorium.ro

Fundatia Jubilate
Str. Cuza-Vodă nr. 85
410097 Oradea
jud. Bihor
Tel/Fax: 0359/402.375

Proiectul Oratorium

Despre autor
-