42
Views

În data de 15 noiembrie 2009, la sediul Asociaţiei Youth and Family din Arad, str. Voinicilor, nr. 29,  s-a desfasurat prima adunare generală a voluntarilor Asociaţiei Youth and Family, proaspăt constituită, la iniţiativa tinerilor din Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea Micălaca.

Youth and Family este o organizaţie neguvernamentală, de drept privat fără scop patrimonial, de interes public, funcţionând în baza OG nr. 26/2000 şi se conduce după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic. Scopul asociaţiei este să ofere asistenţă socială şi educaţională copiilor de vârste preşcolare, şcolare, gimnaziale şi liceale, precum şi familiilor din care aceştia provin, fără a face deosebire de ordin rasial, etnic, politic sau religios, să promoveze acţiuni educative în spiritul moralei creştine.

Activităţile se desfăşoară conform portofoliilor Asociaţiei Youth and Family, şi atestă capacitatea ei de a veni în întâmpinarea nevoilor celor din jur.

  1. Sănătate primară – Prin promovare de concepte şi exemple practice, configurează în mod holistic principiile unui stil de viaţă echilibrat şi urmăreşte căile specifice de formare de practici şi obiceiuri sănătoase.
  2. Asigurarea alimentaţiei – Familii sărace, bătrâni bolnavi, copii, pensionari sunt câteva categorii vulnerabile de oameni care se confruntă zilnic cu grija hranei. Ei trăiesc fără siguranţa unei mese zilnice. Fiind conştientă de nevoile acestora, Youth and Family ajută atât pe termen scurt, prin distribuirea de alimente, dar şi pe termen lung, desfăşurând proiecte prin care oferă acestora posibilitatea de a-şi procura singuri hrana.
  3. Educaţie – Întrucât educaţia dă oamenilor puterea de a sparge cercul sărăciei, Youth and Family acţionează pentru a schimba vieţile copiilor şi tinerilor. Dar nu numai lor, pentru că Youth and Family se adresează în aceeaşi măsură şi familiilor din care ei provin. Prin seminarii, conferinţe, consiliere şi programe cu caracter practic, asociaţia, desfăşoară aplicaţii ale stilului de viaţă bazat pe valori morale alături de alte organizaţii şi asociaţii care urmăresc acelaşi scop, conjugând eforturile şi competenţele de cea mai înaltă prestaţie.
  4. Dezvoltare economică – Mulţi oameni nu ştiu cum să înceapă sau să-şi dezvolte o afacere. Ei sunt de asemenea constrânşi de alţi factori cum ar fi lipsa informaţiei, abilităţi tehnice inadecvate. Pentru ei, Youth and Family oferă servicii de instruire, cursuri de orientare profesională, informaţii cu privire la accesarea de fonduri precum şi seminarii de instruire în ce priveşte scrierea şi managementul proiectelor.

Pentru realizarea proiectelor sale, Youth and Family atrage finanţări din donaţii, sponsorizări din partea persoanelor fizice şi juridice, a instituţiilor publice.

Pentru donaţiile financiare vă stăm la dispoziţie la sediul asociaţiei, persoană de contact Bule Călin Gabriel, calin.bule@gmail.com, mobil: 0757 846 420 sau prin contul Asociaţiei Youth and Family, deschis la BCR, Arad, Cod IBAN: RO73RNCB0639112838320001.

Cozma Ileana,

Coordonator Relaţii Publice Youth and Family

ileana_cozma@yahoo.com

Asociatia „Youth and Family”, Micălaca

Despre autor
-