Susține și tu proiectul ADRA ”Vreau la școală!” participând la concertul extraordinar STRADIVARIUS!

Views

Duminică, 26 mai 2019, începând cu ora 19.00, la Sala Radio din București, Kamerata Stradivarius Orchestra, alături de directorul ei artistic, violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica, vor sprijini copiii din proiectul ADRA ”Vreau la școală!” în cadrul unui concertului extraordinar STRADIVARIUS, unde vor fi interpretate Anotimpurile pentru vioară și orchestră de Antonio Vivaldi și Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla.

În apropierea Zilei internaționale a copilului, muzicienii vor dona pentru ADRA România o parte din veniturile obținute din vânzarea CD-ului „Classical Delights”, cumpărătorii primind în schimbul achiziționării CD-ului o invitație cadou la concertul – eveniment STRADIVARIUS.

Susține și tu proiectul ADRA ”Vreau la școală!” participând la concertul extraordinar STRADIVARIUS!

Cei interesați de achiziționarea CD-ului (40 lei) sunt rugați să trimită e-mail la adresa art.razvanstoica@gmail.com sau să contacteze organizatorii la numărul de telefon 0763 828 689, unde vor primi detalii despre modalitățile de a intra în posesia CD-ului și a invitației-cadou.

Kamerata Stradivarius Orchestra (KSO) a luat ființă în Olanda, în anul 2010, din dorința lui Răzvan Stoica de a aduce pe aceeași scenă aerul secolului al XVII-lea prin cele mai cunoscute, apreciate și valoroase viori ale lumii. Violonistul și-a propus să aducă laolaltă instrumente de valoare și vârstă apropiate viorii sale Stradivarius (1729), dar în același timp să mențină o formulă alcătuită din instrumentiști tineri, deschiși către noul impus de dezvoltarea tehnologică a secolului al XXI-lea. Debutând cu un efectiv de 13 membri ce veneau din peste cinci țări diferite, KSO rămâne și la această dată un colectiv de muzicieni pasionați care se unesc pentru turnee în Europa și în întreaga lume. Originalitatea sunetului special al KSO este dată și de instrumentele folosite de muzicieni: Antonio Stradivari (1729), Jean-Baptiste Vuillaume (1856) și Antonio Rugierri (1788). Orchestra este mereu în mișcare: până în prezent, ea a concertat în peste 40 de țări de pe cinci continente. Stilul interpretativ al Kameratei Stradivarius dă impresia unui ansamblu care se joacă printre personalitățile muzicale aleatoriu și independent. Repertoriul orchestrei, plecând de la perioada barocă, trecând prin perioada romantică și ajungând la lucrări contemporane și chiar la premiere mondiale demonstrează agilitatea KSO în trecerea granițelor muzicale. Orchestra a primit cele mai importante impulsuri artistice de la fondatorul ei, violonistul Razvan Stoica, dar și de la alți parteneri artistici precum Dian Tchobanov, Micho Minchev, Andreea Stoica etc., care au inspirat și modelat orchestra în timpul colaborărilor pe termen lung sau pasagere. Răzvan Stoica conduce și dirijează frecvent concertele orchestrei de cameră. Toți muzicienii KSO au o dorință puternică de a reconfirma angajamentul față de public cu fiecare apariție. Acest lucru a generat un număr din ce în ce mai mare de prezențe și proiecte care înlesnesc întâlnirile cu muzica și creativitatea comunităților din întreaga lume. În ultimii ani, proiectele majore ale KSO au inclus spectacole la festivaluri importante și săli de concerte precum: Concertgebouw Amsterdam, Gewandhaus Leipzig, Teatro Antico din Roma, Atheneum București, Teatro San Barnaba din Brescia, De Doelen Rotterdam, Muzikhaus Wien, Sala de concerte Disney din Los Angeles sau Teatrul Antic Plovdiv. 2019 va purta Kamerata Stradivarius pe patru continente și în treisprezece țări pentru proiecte de ultimă oră sau parteneriate pe termen lung.

Răzvan Stoica este violonist și din anul 2008, ca urmare a câștigării concursului Strad Prize, are în drept de folosință vioara Stradivarius „The Queen” datată 1729. Acesta este însă doar unul dintre cele peste 25 de premii obținute la concursuri internaționale. Răzvan a obținut titlul de „Cel mai bun tânăr violonist” în 2013, când a participat la Euro Broadcast Competition (Bratislava), reprezentând România. Violonistul este singurul român care a câștigat această distincție. Răzvan Stoica are o activitate artistică diversă pentru care este apreciat în Europa, Asia, dar și în SUA, unde recent a fost protagonistul filmului artistic-documentar „Strad Style” și compozitorul coloanei sonore. Strad Style a fost premiat la festivalurile de profil din toată lumea. Este invitat frecvent al orchestrelor de anvergură din Olanda, Germania, Spania, Italia, Franța și colaborează cu dirijori de renume. De asemenea, în anul 2017 Răzvan Stoica a absolvit și studiile masterale de dirijat ale Universității de profil din Riga.

Andreea Stoica, semnatară a „Celui mai bun CD pentru lucrări pianistice”, considerată de mulți copil-minune, Andreea Stoica a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Român alături de Orchestra Filarmonică, interpretând concertele de Mozart. Andreea este pianistă și în cariera solistică a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. De-a lungul timpului a adunat diverse premii sau critici pozitive cu fiecare apariție. De asemenea, pianista dovedește tehnica impecabilă și muzicalitatea prin abordarea unui repertoriu divers, interpretarea sa fiind perfect adaptată stilului componistic.

În anul școlar 2018-2019, pe plan național, 327 de elevi din familii vulnerabile, dar cu rezultate deosebite la învățătură și premianți din zonele Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania sunt susținuți în procesul educațional de zeci de sponsori și voluntari, prin proiectul ADRA România ”Vreau la școală!”, oferindu-le în fiecare lună alimente de bază, rechizite școlare, articole de igienă personală și, după caz, îmbrăcăminte și încălțăminte. Elevii, recomandați de către Primărie, Școală și reprezentanții ADRA locali pentru a fi susținuți în anul școlar 2018 – 2019 în proiectul ”Vreau la școală!”, sunt copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmărește îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate, conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

ADRA România

Susține și tu proiectul ADRA ”Vreau la școală!” participând la concertul extraordinar STRADIVARIUS!

About The Author
-