61
Views

Pe scurt

fery_si_monica_varga_traducere_veronica_stoiu_20130413Aceasta prezentare a avut loc la Biserica Adventista de Ziua a Saptea Westminster, BC, Canada pe 13 Aprilie 2013.

Francisc (Fery) Varga a avut un grav accident de munca: o fereastra de aprox.326kg. i-a cazut pe cap la constructia unde lucra.

In prezentare Fery vorbeste despre experienta sa si despre cum isi revine dupa ce a stat in coma 5 saptamani. Pentru primele 4 zile doctorii nu stiau sa spuna daca va supravietui. Sotiei lui Fery, Monica, i-a fost permisa venirea in Canada pentru prima data, pentru a avea grija de el.

Fery a spus ca Dumnezeu este Marele Medic, Dumnezeu a avut grija de el si crede ca Dumnezeu il va ajuta sa isi revina complet.

In acest video: Francisc si Monica Varga
Traducere din lb.romana in engleza: Veronica Stoiu
Gazda: prezbiter Nick DiTomaso

Transcriptul acestui video in limba romana

Nick DiTomaso – Astazi am auzit mai multe vesti triste, dar Marele Medic exista. Il voi invita pe Fery, care este prezent cu sotia lui Monica, iar Veronica va traduce pentru noi. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Feri –

As vrea sa spun un Sabat fericit pentru intreaga biserica. Va rog sa imi scuzati emotiile. Vreau sa impartasesc cu dvs. faptul ca am avut o experienta deosebita cu Dumnezeu. Am avut un accident foarte grav la locul meu de munca. A fost cel mai grav accident de munca din British Columbia din ultimele sase luni.

O fereastra mare de 720 pounds (aprox. 326 kg.) mi-a cazut pe cap. Capul mi-a fost presat intre geam si cimentul pardoselii. Primele 4 zile doctorii nu au stiut daca voi supravietui sau nu. Dar prin dragostea lui Dumnezeu,
astazi sunt aici. Si cred ca Dumnezeu a fost cu mine din momentul cand a cazut geamul si pana acum.

Cred ca in ciuda pacatoseniei noastre, Dumnezeu ne iubeste si are grija de noi. Aceasta ma incurajeaza zi de zi sa am mai multa credinta in Dumnezeu si sa credem in rugaciunile pe care le intaltam. Vreau sa multumesc tutoror celor care s-au rugat pentru mine ca sa fiu in traiesc si fiu vindecat. Vreau sa-i multumesc pastorului Tom pentru ca m-a invitat in spital si s-a rugat pentru mine.

In fiecare moment dragostea lui Dumnezeu este cu noi. Aceasta este ceea ce ne intareste credinta in El si ne face sa-I servim ca adevarati copii ai Sai.

Inca mai am probleme cu recuperarea vederii, dar am incredere ca daca Dumnezeu face o minune, o face pana la capat.

Eu lucrez aici de 7 ani, iar sotia are grija de cei 5 copii in Romania. Sotia mea este pentru prima data aici in Canada si are grija de mine in fiecare zi. I s-a permis sa vina sa ma viziteze in aceste conditii speciale.

As vrea sa citim versetul din Isaia 12:1,2 „In ziua aceea vei zice: „Te laud, Doamne, caci ai fost suparat pe mine, dar mania Ta s-a potolit si m-ai mangaiat! Iata, Dumnezeu este izbavirea mea, voi fi plin de incredere, si nu ma
voi teme de nimic; caci Domnul Dumnezeu este taria mea si pricina laudelor mele, si El m-a mântuit.”

Veronica –

As vrea sa inchei cu cateva lectii invatate din experienta lui Feri. El a fost in coma pentru 5 saptamani. Ne-am rugat pentru el si recuperarea lui zilnic si de mai multe ori pe zi. Ne-am rugat pentru sotia lui sa primeasca viza
si pentru cei 5 copii sa se poata descurca acasa in Romania.

As vrea sa folosesc aceasta ocazie sa spun ca incercarile, persecutiile si orice Dumnezeu permite sa vina in calea noastra, ne pot duce in doua directii: sa fii plin de amaraciune sau sa te apropii mai mult de Dumnezeu. Va
incurajez ca oridecateori aveti o incercare, indiferent de ce natura ar fi, sa alegeti calea credintei si sa mergeti la Dumnezeu in rugaciune.

Pe langa aceasta Dumnezeu ne incurajeaza ca „acolo unde sunt doi sau trei adunati impreuna in Numele Meu, Eu voi fi acolo”. Deci, va invit la orele de rugaciune. Sau, daca nu puteti veni, formati prorpiul grup de rugaciune.
Rezultatul va fi ca Dumnezeu nu va va da ceea ce cereti, ci El va va da ce sa cereti. Va promit aceasta! Asa veti avea o legatura reala cu Isus. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Amin.

Nick DiTomaso –

Ce marturie! Dumnezeu este real! Dumnezeu mijloceste pentru noi.

 

Marele Medic – Experienta lui Fery Varga, care isi revine dupa un grav accident de munca

Despre autor
-